Træningsteori for ungdom

Udviklingsmiljø for ungdom

For at spille badminton i Hjørring badmintonklub, skal du være klar til at komme ind i en målgruppe.
En målgruppe består af motivation, samhørighed og fællesskab for badminton på det udviklingsmæssige niveau man befinder sig på.

Træningen tager udgangspunkt R. Laban bevægelsesteorier.
Træningsmiljøet bygger på fællesskab hvor store og små arbejder og udvikler sig sammen indenfor nogle rammer ”learning by doing” (J. Dewey).
Træningsgrupperne er opbygget efter udviklingstrin (E.H.Erikson) samt spillemæssige niveau.

Fællesskabet er vigtigt og af erfaring er det vedvarende, udholdende, længerevarende robuste fællesskab, det fællesskab hvor konkurrencen er grundstenen og som samler spillere på kryds og på tværs, i stedet for små grupper som med tiden ophører.
Vi anbefaler store træner med små og omvendt og spiller med niveauforskelle ”mesterlærerprincippet” samtidigt med niveaudeling så et spil kan opnås.
Vi anbefaler at spillerne søger ansvar for at udvikle sig selv, men også klubkammerater ved at eksperimentere og lege på fri hånd med fjerbolden uden voksenindblanding (det kan godt være ens bedste ven ikke har samme drivkraft for at gå i HBK hallen, men så må man søge nye bekendtskaber. Lige pludselig så er ”ilden” tændt hos andre som vil med i hallen)

HBK vil gerne undgå for store niveauforskelle på træningsgrupperne, derfor lægges også vægt på det enkelte medlems motivation og behov.
At deltage på HBK træningshold er udfra ”lige børn & unge leger bedst” motorisk, teknisk, fysisk og taktisk og socialt.
Har du motivation til at spille en

  • 1 * træning pr. uge så skal du forvente at der vil være en lille udvikling badmintonmæssigt, til gengæld vil det sociale betyde mere.
  • 2 * træning pr. uge vil give fokus grundlæggende spil & taktik, teknik og mentalt. Træning på Teen hold være sociale småspil og mindre teknik og taktik.
  • 3 * træning pr. uge vil overlappe de 2 andre træninger, men med et større individuelt fokus samt en bedre grundlæggende forståelse for den enkeltes udviklingsproces og muligheder.

HBK anbefaler som udgangspunkt max. 3 gange træning pr. uge for at motivationen kan holdes.
Ekstra Træning anbefales/bør være selvtræning uden voksenstyring sammen med kammerat hvor det sociale netværk styrkes og eksperimentering med egne evner udforskes (ATK/ DBFanbefalinger). f.eks. præcision og benarbejde kan træners individuelt (DBF Anbefalinger)
Motivation for at spille kan nemt påvirkes af en større person / voksen person (A. Bandura).

Træning med eksterne udbydere. HBK anbefaler at spillerne er loyale til HBK i stedet for at vælge andre klubtilbud fra klubber hvor der kørsel til og fra og som ikke er en del VEB. Spillernes udviklingsproces vil give en ”kortsigtet” fremgang + det sociale netværk bliver sat på en prøve i egen klub.
HBK anbefaler deltagelse på Talentcenter Nord (Team Danmark) samt Badminton Nordjyllands kredstræning.

De bedste spilleres udvikling styres ved

  • Fysisk test, løbetest & springtest.
  • I Sæsonstart for konkurrencespillerne 2 års U13 individuel og opefter afholdes samtale omkring udvikling samt spørgeskema.
  • Spillermøder i træningsgrupperne
  • Klubbens spillerråd anbefales turneringskalender 6-8 turneringer for klubbens aktive spillere der anbefales at tage samlet afsted og finde makker igennem klubben eller VEB-samarbejde som kender doublesystemer (double/mix).
  • Mulighed for kønsopdelt træning hvor piger kan være piger og drenge kan være drenge i aldersgruppen U11-U15.
  • Trænere til turneringer. HBK anbefaler at spillerne selv klare coaching imellem hinanden. HBK anbefaler spillerne at være selvkørende. Til udvalgte turneringer vil HBK forsøge at få engageret en aktiv træner.
  • HBK ekstra er 3 gang træning hvor der vil være mere individuel fokus på udvikling + derudover tilbydes VEB Young Guns/Mini Young guns.
  • Arrangementer der skaber netværk på kryds & tværs og hvor spillerne anbefales at tage ansvar for egen sociale udvikling ved at møde og undgå udeblivelse pga.” hvem kommer”.
  • Trænerne afholder trænermøder hvor fællesfilosofi for hvordan spillerne udvikles i en rød tråd diskuteres således at træner med få kurser får en forståelse for hvad trænere med mange kurser gennemgår. Trænerne er derfor klædt på til at følge en fællestrategi i at udvikle spillerne.
  • Træning vil HBK betyder stillestående træning med mange gentagelser af enkelte slag. Motivationen dræbes ligesåstille, så derfor bruges mange småspil som grundlag for at spillerne udvikling. HBK anbefaler spillerne selv går i hallen og selvtræner slag og benarbejde uden voksenindblanding.

Styrketræning er efter vejledning hvor spillere introduceres til løftetekniker og let styrketræning. HBK introducerer fra U13 til styrketræning og løfteteknikker. Vi vil her gerne gøre opmærksom på at det intet har med ”hård styrketræning” at gøre. Børn og unge med en vægt på 50 kg kan springe ned fra et tag på 2 m hvilket giver en belastning omkring 1000 kg på benene = en lille bil.

Resultatmiljø

HBK giver medlemmer muligheden for konkurrencemiljø til de medlemmerne
Resultater er dejlige, sjove, følsomme positive /negative, men de er samtidigt også kortsigtede kan være konfliktoptrappende.
I HBK bruges resultater og placeringer som en rettesnor for udviklingen samt markedsføringsmateriale for artikler til avis samt hjemmeside.
Vi anbefaler medlemmer at huske klubben er stor og der nogen spillere som ikke vinder så mange medaljer, så derfor skal der tages hensyn til dette på de sociale medier.


Udskriv   Email